27 Kasım 2009 Cuma

Vb. net C# ya da Basic de resim açan program

Programın amacı : Butona tıkladığımızda pıcturebox'a seçtiğimiz  resimi açması
Programın Tasarımı: formumuza 1 adet buton , open file dialog,label ve textbox koyuyoruz.
Programın Kod aşaması:Buton click e yazacağımız kodlar
openFileDialog1.ShowDialog( );
textBox1.Text = openFileDialog1.FileName;
label1.Text = openFileDialog1.SafeFileName;
pictureBox1.ImageLocation = openFileDialog1.FileName;
pictureBox1.SizeMode = PictureBoxSizeMode.StretchImage;
 
Ve Sonuç;

openfiledialog ile açtığımız resim pıcturebox ta görüntüleniyor

Dns ayarını Değiştirmek Nasıl Olur Ve ne işe Yarar? ( Resimli Anlatım

Bilgisayar ve İnternet Katagorisinde ve İnternet Network Forumunda Bulunan Dns Değiştirmek [ Resimli Anlatım ] Konusunu Görüntülemektesiniz.->1.) Denetim masası --> Ağ Bantılarına Tıklanır 2.)Yerel Ağ Bağlantılarında Sağ tuşla özelliklere girililr. 3.)internet iletişim kuralları (TCP/IP) kısmı işaretlenip ...
1.) Denetim masası --> Ağ Bantılarına Tıklanır









2.)Yerel Ağ Bağlantılarında Sağ tuşla özelliklere girililr.


3.)internet iletişim kuralları (TCP/IP) kısmı işaretlenip özellikleri butonuna giriyoruz.






4.) Dns sunucularına sırasıyla ilk kutuya: 208.67.222.222 İkinci kutuya: 208.67.220.220 rakamları yazılır.



5.) Yerel ağ bağlantıları bölümüne tekrar geliyoruz ve yine sağa tıklayarak açılan bölümde "Onar" diyoruz.



Şimdi bu ne işe yarar diye düşünüyorsanız hemen size cevabını vereyim ; Dns ayarını değiştirdikten sonra türktelekomun yasakladığı sitelere kolayca giriyoruz(Youtube vb..) Ben bunu sizlere açıkladım ister uygulayın ister uygulamayın ama şunu unutmayın Türktelokom yasakladıysa bir bildiği vardır!

Ip Adresi ne işe Yarar?

         IP adresi ya da numarası, bugün suçluların takibinden online satış ve pazarlamaya kadar çok çeşitli alanlarda yaygın olarak yararlanılan bir veridir. IP numarasına bakarak kullanıcının bulunduğu ülkeyi, kenti, enlem ve boylamı ve ISS'yi (İnternet Servis Sağlayıcısı) belirlemek mümkündür. Bu amaçla on binlerce IP numarasının bulunduğu büyük veritabanlarına ve IP numarasına denk düşen ülke, kent, ISS gibi verileri alacak program koduna ihtiyaç duyulmaktadır.




-Sayfanın, ziyaretçinin ana dilinde ve para biriminde gösterilmesi

-Ziyaretçilerin, coğrafi bölgeye göre farklı sayfalara yönlendirilmesi

-Sayısal hakların yönetimi

-Şifre paylaşımının ve hizmet istismarının önlenmesi

-Kredi kartı dolandırıcılığının önlenmesi

-İnternet ziyaretçi trafiği istatistiği ve analizi

-Online formlarda ülkeyle ilgili formun otomatik olarak seçilmesi

-İş yapmak istemediğiniz ülkelerden erişimin engellenmesi

-Satışların ve bağlantı tıklama oranının (click-through) artırılması için coğrafi hedefleme (geo targeting)




IP adresinden Kimlik Bilgileri!

Değerli bir ziyaretçimiz, IP adresinden kesin kimlik, telefon ve adres bilgilerine ulaşılıp ulaşılamayacağını soruyor. Aynı türden soruların olabileceği düşüncesiyle, genel bir bilginin daha yararlı olacağı kanısına vardık:
       Eğer IP adresi statik ise ve bir alan adı ile ilişkilenmiş ise, yani sadece söz konusu alan adına (siteye) tahsis edilmiş ise, IP adresinden alan adına ve oradan da whois bilgileri doğru ise diğer kimlik bilgilerine ulaşmak mümkündür.

         Eğer IP adresi bir site ile ilişkili, ancak paylaşımlı bir IP adresi ise (Shared IP), bu durumda aynı IP üzerinde birden fazla site bulunacağı için, sadece söz konusu IP tahsisini yapan hosting servisinin ayrıntılarına ulaşılabilir.

         Eğer IP adresi bireysel kullanıcının internet bağlantısıyla ilişkilenen bir IP ise, bu durumda bireysel kullanıcı normal yollardan yukarıdaki türden bilgilere ulaşamaz. IP adresinden ulaşabileceğiniz en ayrıntılı bilgi, İnternet Servis Sağlayıcının adres ve irtibat bilgileri olacaktır. Yani, sitenizi ziyaret eden veya size email atan birisinin IP'sinden yola çıkarak o kişiyi bu türden programlarla tespit edemezsiniz.

          Bu konuda yapabileceğiniz tek şey, eğer bir istismar veya İnternet suçuyla karşı karşıya iseniz, ilgili servis sağlayıcının istismarla ilgili birimiyle irtibat kurmanızdır, çünkü söz konusu adres bilgileri sadece onların kayıtlarında vardır. Bu tespit işlemini savcılıklar aracılığıyla (suç duyurusu) da yapabilirsiniz.

Ip Adresi Nedir ?

          IP adresi (Yani İnternet Protokol adresi), TCP/IP (İletim Kontrol Protokolü/İnternet Protokolü) standardını kullanan bir ağdaki cihazların birbirini tanımak, birbirleriyle iletişim kurmak ve veri alışverişinde bulunmak için kullandıkları benzersiz bir numaradır. İnternet bağlantısı bulunan her cihazın bu cihaza tahsis edilen bir adresi olması gerekir. Bu adres ya da numara, iletilen bilginin doğru adrese gönderilmesini, ya da verinin doğru adresten alınmasını sağlar.


Bugün halen kullanılmakta ve test edilmekte olan iki tür İnternet Protokolü bulunmaktadır: IPv4 ve IPv6:

IPv4

Bu, halen kullanılmakta olan standart İnternet protokolüdür ve 32 bitten, başka bir ifadeyle sekiz bitlik 4 rakamdan oluşur. Bu rakamlar, 0 ila 255 arasında değişir. IPv4 protokolündeki bir adres 1.0.0.0 ila 255.255.255.255 arasında herhangi bir numara olabilir. Bu protokol kullanılarak 4 milyardan fazla adres üretilebilmektedir.

IPv6

Ancak, IP adreslerinin bloklar halinde tahsis edilmesi nedeniyle, birçok IP adres aralığı kullanılamamaktadır, bu nedenle artan ağ kullanıcısı sayısına bağlı olarak, daha büyük bir IP adresine ihtiyaç duyulmaktadır. IPv6 bu ihtiyaçtan doğmuştur. IPv4'ten farklı olarak IPv6, 128 bit genişliğindedir, bu da 2128 adet, başka bir ifadeyle 3 x 1038 adet benzersiz adres demektir.

Dns Nedir?

Domain Name System [DNS] (Alan Adı Sistemi) dağıtık yapıda bir veritabanıdır. Bu sistem makina isimlerini IPv4 (ya da ipv6) adreslere ya da IPv4 adresleri makina isimlerine çevirmeye yarar. Ayrıca bir alan için gerekli eposta sunucusunun adreslerini ya da alanadı sunucularının hangi IP adreslerinde bulunduğunu daha teknik bir ifade ile RR'ları (Resource Records - Özkaynak Kayıtları) tutar. DNS yapısı gereği hızlı olmalıdır. Bu yüzden yapılan sorgulamalar eğer 512 bayttan küçük ise ya da yapılan işlem asıl DNS sunucusu ile yardımcı DNS sunucusu arasında bölge transferi değilse UDP üzerinden yapılacaktır. DNS sisteminin yazarları DNS için gerekli bilgileri diğer Internet araçlarında olduğu gibi RFC'lerde tanımlamışlardır (RFC 1034 ve 1035). Bu belgelere bakarsanız içinde bir kaç kod ve bölge soayalarının nasıl yazılacağını bulursunuz.

Bu Bloğu Beğendinizmi?

Bu Blogda Ara