29 Kasım 2009 Pazar

Adobe Phoshop Açıklama

       Bugunki yazımda az çok kullanmayı bildiğim adobe photoshop cs yi ele alıcam.
Öncelikle adobe photoshop ne işe yarar siz onu açıklayacağım.;
Adındanda anlayacağınız gibi photoshop yapar.Peki photoshop nedir?
Photoshop;Var olan resimlerinizi düzenlemeye ,iki resimi birbirine yapıştırmaya ki bunada montaj denir ya da phososhop ta eğer görselprogramcılık ya da grafikle uğraşıyorsanız phoshop sizin en iyi yardımcınız olacağından emin olabilirsiniz.Peki ne Gibi yardım edebilir size phoshhop ; Örneğin vb.nette buton,textbox vb toolsları görsel olarak tasarlayabilirsiniz.Oyun yapımında uğraşmak istiyorsanız oyun için grafikleri burada oluşturabilirsiniz.

            Size şimdi photoshop programının kısa kullanımını resimli olarak açıklayacağım;


Burda gördünüz resim programın giriş bölümüdür.Üstte menü çubuğu yanlarda araçlar sağ kısımda da renk ayarlarını yapabiliryorsunuz.












Tabikide bunları bi taslak açmadan kullanamassınız.menü çubuğundaki file'a tıklayınız sonra New komutuyla Karşınıza resimde gördüğünüz gibi sayfa çıkacaktır.Bu sayfada taslağınızın genişlik ve yükseklik ayarlanı ayarlayabilirsiniz ve taslağınız oluşur.








Ya da

Bir resim ekleyerek otomatik olarak resminizde çalışabilirsiniz.Resim eklemek çok basittir.2 yolu vardır.
1-menü çubuğundan file-open sonrada istediğiniz resmi seçerek okey demek
2-İstediğiniz resmi mause ile programın üstüne sürükle bırak yöntemi ile resminizi ekleyebilirsiniz.(Ben daha çok bu yöntemi kullanıyorum daha kolay oluyor :D )







Resimlerde ayar yapabilmek için bu toolls ları kullanabilmemiz şart size şimdi bu tollsların ne işe yaradığını açıklayacağım.

1. Şekil : Bu tollsla önceden seçtiğiniz başka bi tolls u kullanmak istemiyorsanız bu araça tıklıyorsunuz ve mouse işareti çıkıyor önceki aracınız kayıpoluyor.Daha başka özellikleri de var ama genel olarak bu kullandıkça öğrenebilirsiniz.

2.Şekil : Bu araçla düzgün bir daire çizebiliriz,çizdiğimiz dairenin içindeki resmi kopyalabiir kesebilir veya önceden kopyaladığımız resmi bunun içine atabiliriz.Bu araça fare ile basılı tutarak aynı anda alt tuşuna bastığımızda düzgün kare , düzgün dikdörtgen şekilleri ortaya çıkar.

3.Şekil : Bu araçla kesmek istediğimiz yeri içine almaya çalışarak artık o sizin kabiliyetinize kalmış iki ucu birleştirip kendimize göre düzgün olmasada 2.şekil e benzer görevi vardır.sadece şekili kendimiz belirleriz.

4.Şekil : Bu araçı zaten tanımışınızdır paint programında da var bu şekil işlevi kırpma görevidir.

5. Şekil :Düzgün Klonlamada diyebiliriz.Klonunu alacağımız yeri alt tuşu ile seçip sonra klonlarız.klonunu aldığımız yerin sadece renk özelliklerini alır.

6.Şekil : Bu da bir klonlamadır .Burasıda  klonunu aldığımız yerin bütün özelliklerini alır..

7.Şekil : Bildiğiniz Silgidir.Silgi olarak kullanırız.:D

8.Şekil : O bölgeyi kaydırır diyebilirim herhalde fareye basılı tutup basılı halde başka yere doğru çektiğinizde ordaki renkler kayar .Kullanırken ne demeye çalıştığımı anlayabilirsiniz.

9.Şekil : Bunun ne işe yaradığını anlayamadım basılı tutup çektimizde alan seçmemize yarıo ama seçmio :DAnlayan varsa banada anlatabilirmi.

10.Şekil : Bunu seçipde taslamıza tıkladığımızda text bölgesi oluşturuyor.Bizde oraya yazılar yazıyoruz.

11.Şekil : Eğer resmimize zoom yaptıysak bu aracı seçip resmimizim hangi bölgesinde çalışmak istiyorsak zoomlu haldeyken oraya rahatça gidebiliyoruz.Kısa yolu space tuşu.

12.Şekil : Burası örneğin insan resminde göz kısmına bunu kullanarak tıkladığımızda göz kısmının çevresini çizer yani gözü içine alır bizde göz ile ilgili istedimizi yapabiliriz.Yani şekil2 ve şekil3 deki özellikleri uygulayabiliriz.Umarım anlamışsınızdır.

13.Şekil : Açıkçası buranın ne işe yaradığını bende anlamadım. :D

14.Şekil : Çizim yeri burayı kalem gibi kullanabiliyoruz.

15.Şekil :Fotomontaj yaparken eğer kendi resminizi oluşturacaksanız burayı kullanabilirsiniz.Resimde kendinize göre açıklıklar oluşturabilirsiniz.Bu açıklıklarlada başkabir resmi açıklığın alına koyarak montajınızı tamamlarsınız.

16.Şekil :Kullandıkça anlıyacağınız bir araç anlatılmaz yaşanır:D Ama adı gradient tool

17.Şekil : BElirlenmiş bölgenin rengini açmada kullanılır.

18.Şekil : Bu araçla bi alan belirlesiniz ve o alanın içine yazı yazarsınız.

19.Şekil : Bununlada Değişik şekiller hazırdır içinde siz onu alt tuşunu kullanarak belirlersiniz ve içi dolu bir şekil yaratırsınız.

20.Şekil : Renk seçmeye yarayan bi araçtır.

21.Şekil : Zoom yapmaya yarar.Alt tuşuna basarak kullandığınızda tam tersi olur.

Not:Şekilleri fare ile üzerlerine alt tuşunu kullanarak araçların benzer özellkte başka bir araç olduğunu göreceksiniz.Photoshop kullanırken alt tuşu ne yapıyorsanız alt tuşuna basarak yaptınızda tam tersini yaparsınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Bloğu Beğendinizmi?

Bu Blogda Ara